Risque de qualité de l'air

Air Quality Risk The data, created in ArcGIS, represents an assessment of air quality risk for the agricultural area of Alberta in 2005. Agricultural activities that may have some influence on air quality manure production (odour) and cultivation intensity (particulate matter). The airsheds of the agricultural region of Alberta are considered to be uniform in their physical susceptibility to risk from agricultural activities. Air quality risk is a useful measure for those concerned about health, safety and nuisance issues related the quality of air in agricultural areas. Awareness of where agricultural activities related to livestock production and intensive cultivation are located, may be useful for people with health or nuisance related concerns. Blowing soil can cause respiratory problems and can reduce visibility on roads and highways. Dust from farm traffic can be a concern during peak agricultural activity, such as harvesting or manure hauling. Frequent strong odours can be unpleasant nuisance for neighbours. In areas of greater air quality risk, environmental farm planning can help to address the issues and provide solutions. Practices including pen/barn maintenance, method of manure application, manure storage, composting, adjusting, feed rations and reducing or eliminating tillage can be looked at in an environmental farm plan. 2024-02-21 Gouvernement de l'Alberta duke@gov.ab.ca Agriculture Air Quality Risk - (ESRI REST)ESRI REST https://geospatial.alberta.ca/titan/rest/services/agriculture/agricultural_land_resource_atlas/MapServer Air Quality Risk - (ESRI REST)ESRI REST https://geospatial.alberta.ca/titan/rest/services/agriculture/agricultural_land_resource_atlas/MapServer Air Quality Risk - (HTML)HTML https://geodiscover.alberta.ca/geoportal/rest/metadata/item/0d33e5449e794a8e9f44854e2541a309/html Dataset (From Alberta Geodiscorver Portal metadata)HTML https://www1.agric.gov.ab.ca/$department/deptdocs.nsf/all/agdex10341 Original metadata (https://open.alberta.ca/opendata)HTML https://open.alberta.ca/opendata/979007bf-768f-451a-ae97-6ffeb644dd00 WMS (From Alberta Geodiscorver Portal metadata)WMS https://geospatial.alberta.ca/titan/services/agriculture/agricultural_land_resource_atlas/MapServer/WMSServer?request=GetCapabilities&service=WMS

Les données, créées dans ArcGIS, représentent une évaluation des risques liés à la qualité de l'air dans la zone agricole de l'Alberta en 2005. Activités agricoles susceptibles d'avoir une certaine influence sur la qualité de l'air, la production de fumier (odeur) et l'intensité de la culture (particules). Les bassins atmosphériques de la région agricole de l'Alberta sont considérés comme présentant une sensibilité physique uniforme aux risques liés aux activités agricoles. Le risque lié à la qualité de l'air est une mesure utile pour les personnes préoccupées par les problèmes de santé, de sécurité et de nuisances liés à la qualité de l'air dans les zones agricoles. Savoir où se situent les activités agricoles liées à la production animale et à l'agriculture intensive peut être utile pour les personnes ayant des préoccupations en matière de santé ou de nuisances. Le souffle du sol peut provoquer des problèmes respiratoires et réduire la visibilité sur les routes et les autoroutes. La poussière provenant de la circulation agricole peut être préoccupante pendant les périodes de pointe de l'activité agricole, comme la récolte ou le transport du fumier. Les fortes odeurs fréquentes peuvent être une nuisance désagréable pour les voisins. Dans les zones où les risques liés à la qualité de l'air sont plus importants, la planification environnementale des fermes peut aider à résoudre les problèmes et à apporter des solutions. Les pratiques telles que l'entretien des enclos et des étables, la méthode d'épandage du fumier, le stockage du fumier, le compostage, l'ajustement, les rations alimentaires et la réduction ou l'élimination du travail du sol peuvent être prises en compte dans un plan environnemental de la ferme.

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